Utánpótlás

Bujdosó Miklós, az MNB SK egykori túraevezőse 2009/2010-ben utánpótlás csoportot szervezett. A munkát Dr. Magyar Judit, a Hungária Med-M Kft Ügyvezető Igazgatója sokoldalúan segítette azzal a céllal, hogy a diákokat az egészséges életmódra nevelve, sporttevékenységükkel az egészségben eltelt évek növelésére törekedjenek. A testi - lelki fejlődést szolgáló ifjúkori evezés, kajakozás és kenuzás lehetősége találkozik célkitűzésével.
A Hungária Med-M Kft szlogenje: "Küldetésünk az egészség". Egészségszűrő vizsgálatokkal, menedzserszűréssel, üzemorvoslással és egészségmegőrző programok szervezésével foglalkozik.
(E-mail: hungariamed (kukac) hungariamed (pont) hu, web: www.hungariamed.hu)

2010. évi eredmények:

A csoport tagjai részt vettek a MESz 4 FORDULÓS TÚRAEVEZŐS VERSENYÉN a szentendrei (20 km) és a leányfalui (32 km) fordulón, különféle hajókban.
2010. szeptember 18-19-én képviseltették magukat a Velencei tavi evezős pályán /Sukoró/ megrendezett XVII. ORSZÁGOS EVEZŐS DIÁKOLIMPIA versenyen.

2010. október 3-án részt vettek az Újpesti öbölben megrendezett "ÖBÖL KUPA" ÉVADZÁRÓ ÉS DIÁK RANGLISTA VERSENYEN, fiú tanuló egypárevezős (1x), 500 m versenytávon, a különböző futamokban elért eredmények:

11 éves korosztály:
1. hely: Küzdy Márton /1999/ (Pannónia Általános Iskola / Vízügyi SC) Idő: 02:56.5

13 éves korosztály:
2. hely: Szegedi Tamás /1997/ (Pestújhelyi Nevelési - Oktatási Központ / Vízügyi SC) Idő: 02:31.9

14 éves korosztály:
3. hely: Blazsek Attila /1996/ (Homoktövis Általános Iskola / Vízügyi SC) Idő: 02:53.7
4. hely: Küzdy Gábor /1996/ (Óbudai Gimnázium / Vízügyi SC) Idő: 03:01.0 (Megjegyzés: fatuskó akadt a svertre, visszatolt, újra indult)

Két hajóegység fiú kormányos négypárevezős (4x+) pontszerző helyen végzett.

Az eredményekhez gratulálunk és további sikereket kívánunk!

A Bujdosó Miklós által vezetett ifjúsági csoport a 2011. évtől a Római parti Hattyú csónakházban folytatta tevékenységét. Önálló vízisport egyesületet szerveztek, tekintettel arra, hogy a nagy létszámú csoport fejlesztési igénye a VSC lehetőségeit meghaladta. Az utánpótlás nevelése a VSC-ben a 2011. évben, evezés és kajak-kenu oktatással Wagner Mihály és Cseh László vezetése mellett folytatódott. Külön említést érdemelnek tanítványaink közül Tóth-Könczey Csongor és Péter, ill. Dezsény András akik a vízi sportokban is bizonyították rátermettségüket.